Italiaanse bonen zijn vaak donker gebrand om een zware en pittige smaak te krijgen. De bonen zijn dan mooi glad en vaak glimmend door de olie die eruit komt.
Door bonen zo te branden verlies je heel veel van het oorspronkelijke karakter van de boon en worden de unieke smaken weggebrand.
De koffie die wij verkopen is juist zo licht gebrand dat alle aroma's en smaken zoveel mogelijk bewaard en zo mogelijk versterkt worden (voor de kenners: voor filter branden we tot net na begin first crack, voor erspresso iets langer).
Ground coffee ages very fast. You will notice loss of flavour setting in after 30 minutes. Even though we seal our bags, once you've opened it your coffee will start deteriorating.
Secondly the type of grind you need depends on a lot of factors. For instance, a grind for filter depends first of all on the type of coffee, but also on the number of cups you make and your setup.
If you really need ground coffee you can come by and collect your coffee so we can discuss the grind you need. But it will never be as good as grinding yourself.
Nee, het ligt niet aan de koffie maar waarschijnlijk heb je te maken met onder-extractie. Probeer eens wat fijner te malen om een goede balans te krijgen tussen fruitige en zoete smaken.
Je kunt onze koffie zolang bewaren als je wilt maar je proeft de meeste smaken als je het zo vers mogelijk drinkt.
Voor filterkoffie kan dit al na één of twee dagen na branding, voor espressokoffie na een dag of vijf.
Wij zitten in de Biotoop in Haren. Dit is het voormalige gebouw van de biologie-faculteit van de RUG en wordt tegenwoordig bevolkt door kunstanaars, kleine bedrijfjes en bewoners.
Dat kan, maar neem voor de zekerheid van tevoren contact us met ons op om te checken of er iemand aanwezig is. We branden meestal op maandag, donderdag en vrijdag.
We zijn eind 2021 begonnen en zijn sinds eind maart 2022 officieel van start.